Το νερό του Καματερού και η ΑΕΚ

Τον Μάρτιο του 1976 την Ελλάδα δεν την απασχολούσε η οικονομική κρίση. Προσπαθούσε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τότε λεγόταν ΕΟΚ, αλλά κάθε τρεις και λίγο έδειχνε ότι… ανήκει στην Ανατολή!

Ενας 36χρονος δικηγόρος από την Κω, ο Γιώργος Καματερός είχε γίνει από τον Φεβρουάριο το πρόσωπο της ημέρας. Είχε αναγγείλει ότι το νερό από την πατρίδα του θεραπεύει κάθε νεοπλασματική νόσο. Ο κόσμος που ήθελε να ελπίζει σε ένα… θαύμα πίστεψε.

Βέβαια σε αυτό τον βοήθησαν και κάποιες εφημερίδες. Τα «ΝΕΑ» και η «Απογευματινή» δέχτηκαν τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού. Αντίθετα η «Ελευθεροτυπία», η «Βραδυνή», η  «Εστία«, η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης» το πολέμησαν.

APOGEYMATINH
Ο δικηγόρος Γιώργος Καματερός στα γραφεία της «Απογευματινής» με τον Γιώργο Κοινούση, την Γκιζέλα Ντάλι και τον συνθέτη Γιώργο Μουζάκη

Ο Καματερός σε δρόμους και πλατείες μοίραζε το θαυματουργό νερό του. Παιδιά με λευχαιμία διέκοψαν την θεραπεία τους. Το ίδιο και πολλοί καρκινοπαθείς.

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ-ΗΧΩ
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ»

Στις 18 Μαρτίου το νερό μοιράστηκε στη γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως διαβάζουμε στην «Αθλητική Ηχώ» από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι έγινε το αδιαχώρητο. Ο κόσμος έμπαινε από τη θύρα 14 του γηπέδου της ΑΕΚ κι έβγαινε από την 15 ευτυχισμένος που είχε πάρει το… θαυματουργό φάρμακο. Η ουρά είχε φθάσει μέχρι τη Νέα Ιωνία!

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-1
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που δοκίμασε και αυτός από το νερό του Καματερού

Τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ οι Γιώργος Σκρέκης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Γιώργος Δέδες και Σπύρος Στεφανίδης ήπιαν κι αυτοί από το νερό του Καματερού. Ήσαν εκεί για την πρωϊνή προπόνηση.

ÐÏÄÏÓÖÁÉÑÏ  football  ÄÅÄÅÓ  dedes  skrekis  ÓÊÑÅÊÇÓ  ÁÅÊ  aek   50362   ÐÏÑÔÑÁÉÔÏ  portrait
Γιώργος Σκρέκης και Γιώργος Δέδες, δύο από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που ήπιαν από το νερό του Καματερού
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ-1
Ο Σπύρος Στεφανίδης που ήπιε από το νερό του Καματερού

Δεν ήταν μόνο οι ποδοσφαιριστές που ενέδωσαν στο νερό του δικηγόρου από την Κω. Η Γκιζέλα Ντάλι προσφέρθηκε να γίνει πειραματόζωο, ενώ ο Γιώργος Κοινούσης δημοφιλής τραγουδιστής εκείνη την εποχή.

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ- ΝΤΑΛΙ
Ο Καματερός με την ηθοποιό Γκιζέλα Ντάλι που προσφέρθηκε να γίνει πειραματόζωο

Που κατέληξε η υπόθεση; Στις 30 Μαρτίου οι έλεγχοι που έγιναν στο νερό το έκριναν επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία αφού περιείχε υψηλό ποσοστό ραδιενέργειας (35-38%). Οι εφημερίδες σιγά σιγά… μάζεψαν το θέμα κι ο Καματερός κάθισε στο σκαμνί και καταδικάστηκε. Διέφυγε στο εξωτερικό κι επέστρεψε πολλά χρόνια αργότερα στη πατρίδα του την Κω. Ασχολήθηκε με επιχειρήσεις, καταστράφηκε οικονομικά και αυτοκτόνησε στις 6 Μαΐου 1998.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s