Μια άγνωστη γυναίκα έσωσε τη ζωή του Σφαιρόπουλου

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πριν λίγους μήνες, στις 21 Μαρτίου, έκλεισε τα 50 του χρόνια και ως προπονητής του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να ζήσει ένα από πιο έντονα τριήμερα της ζωής του μετέχοντας στο Φάιναλ Φορ του μπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη.

2
Ο Σάββας Σφαιρόπουλος σε φωτογραφία του 1959

Γνωστά. Λιγότερο γνωστό είναι ότι ο πατέρας του, ο Σάββας Σφαιρόπουλος υπήρξε εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στις αρχές της δεκαετίας του ’60 με τη φανέλα της Καλαμαριάς. Ηταν τόσο καλός που το 1961 πήγε στον Ολυμπιακό με μεταγραφή.

1Ακόμη πιο άγνωστη όμως είναι η περιπέτεια που είχε το 1959 ο Σάββας Σφαιρόπουλος. Μια περιπέτεια που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή και να μην καταφέρει φυσικά να αποκτήσει οικογένεια και να καμαρώνει, αργότερα τον γιο του Γιάννη.4

Ο Σφαιρόπουλος πατέρας, το 1959 ήταν φοιτητής της ιατρικής και φαντάρος. Υπηρετούσε στην Αθήνα και μαζί με τον Παράσχο Αυγητίδη, συμπαίκτη του, τερματοφύλακα της ομάδας που κι αυτός αργότερα πήγε στον Ολυμπιακό έμεναν στην Αθήνα και πήγαιναν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη τις παραμονές των αγώνων της ομάδας τους. Βλέπετε τότε το ποδόσφαιρο ήταν σχεδόν ερασιτεχνικό για τους ποδοσφαιριστές που δεν έπαιζαν στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες.

3

Ο Σάββας είχε βγάλει εισιτήριο για τη πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα για Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Μαζί του είχε βγάλει εισιτήριο και ο Αυγητίδης. Επρόκειτο να ταξιδέψουν με ένα μικρό αεριοπλάνο 15 θέσεων τύπου «Ντακότα».

6

Το αεροπλάνο δεν έφθασε ποτέ στην Θεσσαλονίκη. Επεσε στη Μαλακάσα και σκοτώθηκαν και οι 18 επιβαίνοντες. Οι 15 επιβάτες και το τριμελές πλήρωμα. Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν ταξίδεψαν. Ο Αυγητίδης από προαίσθημα κι ο Σφαιρόπουλος για μια γυναίκα!

5Είχαν πάει μαζί στον κινηματογράφο «Ορφέα» για να δουν τη ταινία «Λονδίνο καλεί Βόρειο Πόλο» και στη συνέχεια, όπως είπε στις εφημερίδες της εποχής, προτίμησε να πάει με την κοπέλα στο ξενοδοχείο «Αλεξάνδρα» στην οδό Αβέρωφ 28 που έμεναν συχνά όταν βρίσκονταν στην Αθήνα. Αποφάσισε να φύγει την επομένη κι αυτό του έσωσε τη ζωή!


Σχολιάστε