Η συνάντηση που άλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο – Η μέρα που ο Στέφαν Μπόμπεκ συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και γνώρισε τον Μίμη Δομάζο.

Ο Στέφαν Μπόμπεκ το 1963 ήταν 40 χρόνων, απόμαχος ποδοσφαιριστής με λαμπρή καριέρα πίσω του και εξαιρετικές προοπτικές για προπονητής. Ήδη για τρία χρόνια βρισκόταν στο «τιμόνι» της Παρτιζάν.

Ο Παναθηναϊκός έσπευσε να κλείσει συνεργασία μαζί του. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε, τέτοια μέρα, στις 17 Μαΐου 1963 κι αμέσως μετά ο νέος προπονητής συνάντησε το μεγάλο αστέρι της ομάδας, τον Μίμη Δομάζο που τότε προσπαθούσε να γίνει το… πρώτο βιολί.

Bobek0Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τη συνάντηση εκείνη. Δεν ήταν μια τυπική συνάντηση. Η φιλία των δύο ανδρών πέρασε στην ιστορία. Όταν ο Μπόμπεκ επεχείρησε την περίφημη ανανέωση στηρίχτηκε στον Δομάζο. Κι αυτός είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του. Να γίνει «ο στρατηγός»

Ο Μπόμπεκ ήρθε σε σύγκρουση με τον ισχυρό άνδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος των «πρασίνων» τον Αντώνη Ματζαβελάκη και παρά τις επιτυχίες της ανανέωσης έφυγε από τον Παναθηναϊκό το 1967. Κάποιοι τον κάρφωσαν στη χούντα που μόλις είχε αναλάβει ως «πράκτορα του Τίτο!». Στο ξεκίνημα όλα ήταν «μέλι – γάλα»

bobek2

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1969, στον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπόρεσε να… συντονιστεί με τους παίκτες και τους παράγοντες της ομάδας.

Στους «πράσινους»  εργάστηκε και πάλι την περίοδο 1974-75, αλλά οι συνθήκες ήταν πια διαφορετικές.

Να επιστρέψουμε όμως στο 1963. Ο Μπόμπεκ δύο μέρες μετά είδε τον αγώνα Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον Πανηλειακό (6-0) για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος. Παρά το ευρύ σκορ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας.

Διαβάστε τι δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα «Ομάδα». Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος ότι αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό με στόχο να τα αλλάξει όλα…

bobek1

bobek2


Σχολιάστε