Πέτρος Βουζουνεράκης, ο πρώτος διεθνής του ΟΦΗ

Ο Πέτρος Βουζουνεράκης με τον Γιόχαν Κρόιφ (από το site του ΟΦΙεράπετρας)
Πριν ο Νίκος Μαχλάς χορέψει συρτάκι στην Ολλανδία και κάνει τους οπαδούς της Βίτεσε να τον λατρέψουν, πριν ο ΟΦΗ γίνει «θεσμός» στην Α’ εθνική υπήρχε ένας σέντερ φορ που το όνομά του προκαλούσε δέος. Τότε, στα χρόνια της δεκαετίας του ’60 δεν ήταν διαδεδομένη η τηλεόραση και εάν αγωνιζόσουν σε μικρότερες κατηγορίες κανείς δεν θα σου έδινε σημασία.
Κι όμως ο Πέτρος Βουζουνεράκης, ο σέντερ φορ του ΟΦΗ είχε κάνει όνομα και καριέρα πριν ο ΟΦΗ γίνει… μόνιμος κάτοικος της Α’ εθνικής. Ο ΟΦΗ ανέβηκε στη «μεγάλη κατηγορία» το 1969, αλλά ο Βουζουνεράκης ήταν ο διάσημος σέντερ φορ του.
Γεννημένος το 1942 στο Ηράκλειο ήταν ο τύπος του δυνατού σέντερ φορ που θα έστελνε στα δίχτυα ακόμα και τον αμυντικό που θα επιχειρούσε να τον σταματήσει.
Ομάδες τον ζήτησαν πολλές. Ιδίως όταν άρχισε να παίζει με τον ΟΦΗ στην Α’ εθνική. Το 1972 κατέληξε στον ΠΑΟΚ. Όλοι περίμεναν μια νέα μεγάλη καριέρα στη μεγάλη ομάδα που διέθετε τότε ο Δικέφαλος. Μόνο που η μοίρα συχνά αποφασίζει αλλιώς. Πρόλαβε να παίξει μόλις τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον υποχρέωσε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 30 του χρόνια.
Στο μεταξύ είχε πάρει και το χρίσμα του διεθνούς στο ματς με την Ισπανία στις 28 Οκτωβρίου 1970. Τον είχε καλέσει ο Λάκης Πετρόπουλος και μπήκε στο 70ο λεπτό στη θέση του Κρητικόπουλου. Η συμμετοχή του ήταν χρήσιμη. Στο 86ο λεπτό έβγαλε έξοχη σέντρα στο Μίμη Παπαϊωάννου που με κεφαλιά σημείωσε το γκολ της τιμής στην ήττα με 2-1 στην Σαραγόσα. Έτσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ που φόρεσε στη γαλανόλευκη φανέλα.
Για πολλά χρόνια ήταν παίκτης προπονητής του ΟΦΙεράπετρας και μάλιστα το γήπεδο που βρίσκεται εκεί φέρει το ονομά του. «Ταξίδευσε» στις 11 Μαΐου 1999. Ήταν 57 χρόνων.


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πέτρος Βουζουνεράκης, ο πρώτος διεθνής του ΟΦΗ

Σχολιάστε